2021-10-09 19:52:21
zondag 10 oktober 2021

TOP’63 met de schrik vrij tegen AVC

In de jacht naar de eerste overwinning van het seizoen schoot TOP'63 voortvarend uit de startblokken zaterdagmiddag thuis tegen AVC (Sexbierum). Na 20 minuten spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Lars Bos en Eelco Rijkens.

Na deze bliksemstart werd het spel van de geelhemden er niet beter op, en zeker niet nadat AVC op 2-1 kwam. Ook de tweede helft beloofde weinig beterschap. TOP kreeg wel de betere kansen en daarbij slaagde het erin de voorsprong te vergroten naar 3-1 door een doelpunt van opnieuw Eelco Rijkens. Er leek daarna niets aan de hand en alles wees erop dat TOP de wedstrijd met deze marge uit zou kunnen voetballen, omdat AVC daar niet veel tegenover kon stellen en voor weinig gevaar zorgde.

Dat veranderde in de slotfase toen TOP al blunderend een doelpunt 'cadeau' gaf aan de Sexbierumers. Met de 3-2 op het scorebord sloeg vervolgens de paniek toe bij TOP en kwamen de Top en Twelsters uiteindelijk nog met de schrik vrij nadat diep in blessuretijd een doelpunt van AVC vanwege buitenspel werd afgekeurd. Eindstand 3-2.

Uiteindelijk was er opluchting over de eerste winst van dit nog prille seizoen, maar de wijze waarop geeft stof tot nadenken. Met 4 punten uit drie wedstrijden staat TOP'63 op de 8e plaats van de ranglijst in de 4e Klasse A.

Geplaatst door: vv TOP'63