2024-03-30 06:14:22
zaterdag 30 maart 2024

Gemeente SWF doet onderzoek naar ja-sticker

De gemeente Súdwest-Fryslân doet onderzoek naar de mogelijkheid om een ja-sticker in te voeren. Hiermee willen zij de hoeveelheid afval en papier verminderen.

Hoe werkt de ja-sticker?
De gemeente wil het huidige systeem omdraaien.Dat betekent dat je alleen ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangt als je een ja-sticker op jouw brievenbus hebt. Als je geen sticker hebt dan ontvang je wel de huis-aan-huisbladen maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. Reclamefolders kun je bijvoorbeeld bekijken in de winkel, via een website of app. Folders en flyers van bijvoorbeeld de lokale (sport)vereniging blijf je wel ontvangen.

Waarom doet de gemeente dit onderzoek?
De gemeenteraad wil graag de ja-sticker invoeren, maar wil eerst weten wat onze inwoners daarvan vinden. Daarom vragen zij jouw mening.

Wil je de vragenlijst invullen? Dit duurt maximaal 5 minuten. De vragenlijst is anoniem. Invullen kan tot 15 april 2024. Je komt er via de volgende link: https://swf.frl/vragenlijst-brievenbussticke of onderstaande QR-code.

Wil je de vragenlijst liever op papier invullen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0515 (kies optie 1 uit het keuzemenu). Dan krijg je de vragenlijst thuisgestuurd met een antwoordenvelop (geen postzegel nodig).

Wat doet de gemeente met jouw reactie?
De uitkomsten van de vragenlijst worden meegenomen in de gesprekken met het college en de gemeenteraad. De reacties worden gebruikt voor het nemen van het besluit. De gemeenteraad stelt de keuze uiteindelijk vast. Jouw mening is dus belangrijk!

Heb je een vraag over deze vragenlijst?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0515 (kies optie 1 uit het keuzemenu).


advertentie