2022-06-11 20:17:29
zaterdag 11 juni 2022

Dorpsfeesten ouderwets gezellig!

De Freelympics en het Matinee trokken zaterdagmiddag veel publiek naar het ijsbaanterrein. Het blijkt maar weer hoezeer we dit hebben gemist de afgelopen tijd. Elkaar ontmoeten en bijpraten onder het genot van... Het prachtige weer werkte ook volop mee. Het was weer ouderwets gezellig!

Maar liefst 12 teams deden mee aan de Freelympics, bestaande uit diverse behendigheidsspellen, maar vooral de afsluitende waterglijbaan trok veel bekijks. Vertier voor zowel het deelnemende 'jong' als het toekijkende 'oud'.

Optocht
De dag begon vanochtend met de optocht en aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. De Cadillac Nozems werden de grote winnaars. Zowel de publieksprijs als de juryprijs ging naar de wagen met de roze cadillac die het tijdsbeeld van the 60s het beste naar voren bracht. Ook in de smaak viel de kleurrijke Flower Power wagen van de vriendenploeg Yn 'e Oarder. Zij werden tweede. De huifkar van Pipo de Clown van de Greate Sudein pakte de derde prijs.

Vanavond is er weer volop feest met live muziek van de band Seven Days Music. Met de traditionele tentdienst worden de feesten zondag weer afgesloten.


advertentie