2022-07-06 20:58:55
donderdag 3 februari 2022

OVTT: Scheepstimmerbedrijf J. Lanting

Deze week mogen we een kijkje nemen in de loods bij Scheepstimmerbedrijf J. Lanting. De geur van hout en het geluid van machines, als je binnenkomt heb je direct het gevoel dat je een ambachtelijke werkplaats in stapt. We worden enthousiast te woord gestaan door Jancko en Saskia die samen het bedrijf runnen.

Er wordt druk gewerkt aan het interieur van een 12m motorboot in aanbouw. Het interieur wordt gemaakt van Bamboehout. Het is de eerste keer dat er met dit materiaal gewerkt wordt, de klant heeft het uitgezocht. Dit interieur voor deze one-off wordt volledig naar de wensen van de klant gemaakt. Dit gaat allemaal in overleg en zonder werktekeningen.
 
Dit werk is weer heel wat anders dan het intimmeren van een Eagle (klassiek gelijnd zeiljacht) waarvan de composiet romp weer gebouwd wordt door de buurman. Hiervan hebben ze al meerdere boten in diverse afmetingen gedaan. De klant heeft elke keer wel wat specifieke wensen, maar over het algemeen is de bouw van dit schip seriematig. Zo hebben ze een fijne klantenkring opgebouwd van bedrijven en particulieren die terug blijven komen voor een nieuwe interieur, refit, of teak dek.
 
Naast het intimmeren van schepen hebben ze ook al veel andere leuke projecten gedaan. Zo is er kortgeleden een camper ingetimmerd, bouwden ze al diverse keukens en meubels naar wens en is er prachtig kantoor meubel op maat gemaakt. Dus bent u nog op zoek naar een specifiek meubel van een bepaalde afmeting of andere specifieke wensen in de interieurbouw, dan kun je ook terecht bij Scheepstimmerbedrijf J. Lanting.
 
Wij wensen Jancko, Saskia en Dennis veel succes met de lopende projecten en hopen dat ze nog veel mooie projecten mogen afleveren.


advertentie