2022-07-06 21:41:26
donderdag 24 maart 2022

OVTT: Geveladvies Gras

Deze week staat Geveladvies Gras bij ondernemend Top & Twel in de schijnwerpers. Ruim dertig jaar hield Wiebren zich bezig met gevelbehandeling. Gedurende die lange tijd zag hij echter dat er vaak onjuiste beslissingen werden genomen bij het behandelen van gevels. Onder meer door gebrek aan kennis van goed- en minder goedbedoelende gevelbehandelaars. Wat tevens een rol speelde, was het gebrek aan goede voorlichting bij de cliënt.

Zoals een arts vóór het behandelen van een patiënt diepgaand onderzoek zal verrichten, is het in de meeste gevallen bij het behandelen van gevels ook uitermate belangrijk vooraf een grondig onderzoek te doen om de juiste behandeling te garanderen.

Zo ontstond Geveladvies Gras, de ‘huis-arts’ die onderzoekt voordat de specialist wordt ingeschakeld. Een ‘huis-arts’ die de vinger op de zere plek legt en hoe deze aandoening moet worden behandeld.

Met trots verteld Wiebren over een klus die hij op die manier heeft opgelost, een prachtig voorbeeld van hoe het er in de praktijk vaak aan toe gaat. Dit was een klus over gevellekkages van ‘Torenduin’ in Egmond aan Zee. De lekkages leiden hier tot roestvorming, houtrot, en loskomend voegwerk. Een lange tijd was het een komen en gaan van bouwvakkers, voegers, adviseurs en impregneerders. Niets hielp, ook de architect kwam niet met een oplossing. Na een grondige inspectie van Geveladvies Gras, bleek dat door een onjuiste keuze van de afdichtingsmaterialen verbindingen zijn ontstaan die niet waterdicht bleken. Hoe het probleem precies is opgelost door Wiebren, valt te lezen in het uitgebreide artikel, klik op de link: https://kijkopgevels.nl/wp-content/uploads/2020/02/VvE-Februari-2020.pdf

‘Eventjes’ een huis bouwen is onmogelijk, ‘eventjes’ een gevel reinigen en beschermen is ook onmogelijk. Wie kwaliteit wil leveren, neemt daar alle tijd en aandacht voor. Wie ‘eventjes’ nadenkt, gaat niet met de mooiste prater in zee, maar met de echte vakman die aan de hand van praktijkgevallen wel kan laten zien waartoe hij in staat is.

Namelijk gewoon vakwerk leveren, zoals Geveladvies Gras dat al jaren doet!


advertentie