2022-12-07 19:34:02
vrijdag 18 november 2022

OVT: InnoSol en Dutch Energy Group

Deze week de ondernemingen InnoSol en Dutch Energy Group, die sterk met elkaar verbonden zijn, zeker als het gaat om slimme zon energievraagstukken. InnoSol werkt op dit moment aan een project voor een elektrisch varend schip. Hierover later meer. Dutch Energy Group richt zich op de energiehuishouding van met name bedrijven en het keuren van zonne-energiesystemen.

Onlangs heeft de Dutch Energy Group bij Efko zonnepanelen geïnstalleerd. Door een slimme besturing wordt de meeste energie binnen de fabriek rechtstreeks geconsumeerd. Bij Siemen Boschma is een zonne-installatie geplaatst op het dak van de ligbox stal. Deze installatie is gekoppeld aan de bestaande stroom kabel van de windmolen. Ook hier is een slimme regeling toegepast. Wanneer er vol vermogen door de molen wordt geleverd, wordt de omvormer/zon opwek teruggedraaid

Voor een 11 MegaWatt zonnepark in Enschede verzorgd de de Dutch Energy Group de complete AC installatie. Dit is de aansluiting op het lokale Enexis netwerk, alle transformator stations en bekabeling voor het aansluiten van de omvormers van het zonnepark. Rondom onze Dorpen is/wordt gewerkt aan een aantal zonnedaken op ligboxstallen. Wederom wordt hier gekeken naar een zo efficiënt en slimme mogelijke oplossing.

De installatie wordt van van A tot Z verzorgt, optioneel zelfs met financiering van het systeem. Ook keuringen worden gedaan voor verzekeraars en eigenaren met bestaande installaties, die vanwege wet- en regelgeving gekeurd moeten worden. Zo zijn er soms bijzondere zaken in het veld. Soms is het niet de vraag óf het mis gaat, maar eerder de vraag wanneer het mis gaat. Een boerderij met een gesmolten meterkast heeft tot nu toe de meeste indruk gemaakt.

Naast de reguliere zaken probeert de DEG vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Zoals bekend is loopt het netwerk van Liander redelijk vol en is het terugleveren van energie niet meer vanzelfsprekend én wordt de vraag naar energie alleen maar groter. Zodoende wordt op dit moment volop op opslagsystemen en aansturing van flexibel vermogen. Door energie niet terug te leveren aan het net maar op te slaan in een batterij. Zo voorkom je dat je in de avonduren dure energie moet kopen van het net. Daarnaast zijn binnen een bedrijf vaak systemen aanwezig die niet hoeven te worden ingeschakeld op het moment dat het systeem dit vraagt. Denk aan een koelkast die op elk gewenst moment aan gaat. Door deze aan te sturen kan eerst bijvoorbeeld de lader van elektrische auto uitgezet worden, dan de koelkast aan, dan koelkast uit en de lader van de auto weer aan. Zo voorkom je een spanningspiek die geleverd moet worden, en hoeft een bestaande aansluiting niet verzwaard te worden.

Dit slim aansturen wordt gecombineerd met opslagsystemen en eventueel zonnepanelen, zodat de Dutch Energy Group energiebalans creëert.

Kijk voor meer info op: www.dutchenergyinspection.com.


advertentie