2020-12-19 10:43:15
vrijdag 18 december 2020

Werkgroep Structuurversterking komt met uitgebreide update

De Werkgroep Structuurversterking van Doarpsbelang komt met een uitgebreide update waarin verslag wordt gedaan van de inspanningen die zijn verricht op het gebied van het tegengaan van de geluidsoverlast op de A7 en de vervanging van de brug van Uitwellingerga.

In deze update is te lezen dat de werkgroep het afgelopen half jaar gesprekken voerde met vertegenwoordiger(s) van de gemeente, Rijkswaterstaat en de provincie over met name de vervanging van de brug. Zoals bekend heeft een aquaduct onder de bewoners van Top en Twel de voorkeur boven een nieuwe brug. 

Aan Rijkswaterstaat heeft de werkgroep gevraagd niet alleen naar het economische en financiële aspect te kijken bij de brugvervanging, maar ook het maatschappelijk effect op ons woon-en leefklimaat mee te laten wegen. Een aquaduct is niet alleen veiliger voor het vaarverkeer op het kanaal, het biedt daarnaast ruimte voor kleinschalige, recreatieve gebiedsontwikkeling.

Ook is Rijkswaterstaat gevraagd een reële kostenvergelijking te maken, gebaseerd op de levensduur van zowel een brug als aquaduct. Een brug zou volgens de werkgroep op de langere termijn wel eens duurder uit kunnen vallen. Rijkswaterstaat streeft ernaar medio 2021 tot een keuze te komen welke variant het wordt; een brug (7.40m of 9.10m hoog) of een aquaduct.

Lees hier het volledige verslag van de werkgroep of kijk op de pagina van de Werkgroep Structuurversterking 


advertentie