2023-02-01 19:45:29
woensdag 1 februari 2023

IJsvreters van Top & Twel

Strak blauwe lucht en een ideale gevoelstemperatuur. De weersomstandigheden hadden niet beter gekund tijdens de 3de Alternatieve Elfstedentocht die op de Weissensee in Oostenrijk geschaatst werd. De eerste twee tochten van dit jaar werden afgelast door de hevige sneeuwval die de baan onbruikbaar maakte. Maar gisteren ‘gie it dochs oan’. 1.031 schaatsers verschenen aan de start, 745 hebben de finish gehaald. Waaronder de Top & Twelsters Robert Terpstra (voorzitter IJsclub Rept U) en Regina Bangma.

Door een gedegen training verschenen ze goed voorbereid aan de start. Het parcours, wat meestal 25 kilometer lang is, werd door de organistaie ingekort naar een baan van 8,7 kilometer. 23 rondjes moesten er dus geschaatst worden om de 200 kilometer te halen. En dat lukte! Met als motto: ‘samen uit, samen thuis’. Bij materiaalpech en sanitaire pauzes werd er op elkaar gewacht want ze wilden gezamenlijk over de eindstreep. Na 9 uur en 20 minuten was dat het geval. Het kruisje is welverdiend!

 

Op de foto boven (in willekeurige volgorde): Regina Bangma, Robert Terpstra, Ying Mellema, Rinnie Kroontje, Nico Brandsma, Jitte Feenstra en Thom de Boer.advertentie