2023-11-20 19:22:34
dinsdag 21 november 2023

Wat brengt de jaarvergadering van IIsclub 'Rept U'?

“Nederland heeft die tocht nodig om meerdere redenen. Niet alleen voor het schaatsen maar ook om te laten zien dat we dit nog kunnen doen in ons land.” Dit zei voorzitter Wiebe Wieling van De Vereniging De Friesche Elf Steden zes jaar geleden in een interview. Zou Wiebe toen hebben kunnen bevroeden dat er anno 2023, na alweer zes jaar zonder een winter van betekenis, nog steeds mensen zijn die blijven hopen?

De wereld is flink in beroering en de diverse conflicten worden breed uitgemeten in de media en zijn verschrikkelijk. Opwarming van de aarde…we kunnen er niet meer omheen. Het is vergeleken bij deze zaken maar klein hier en het is misschien voor de meeste mensen totaal niet aan de orde maar toch….

Er blijven schaatsers (en niet-schaatsers), misschien tegen beter weten in, geloven in de mogelijkheid van een echte winter met natuurijs. Een spiegelgladde ijsvloer op de ijsbaan en na meerdere dagen vorst zelfs tochten over sloten en meren. Deze mensen, waaronder ikzelf, hebben dit gevoel ontwikkeld en komen daar nooit meer vanaf. De saamhorigheid die een natuurijsvloer met zich meebrengt is overweldigend.

Dus we blijven hopen! Voor de jeugd, zodat zij die ervaring ook mogen beleven. Voor de oude strijders die nog zo graag één keer willen. En voor de nieuwe Nederlander die zich misschien ook op de gladde ijzers waagt. Dat we, als er ijs ligt, de rest even kunnen vergeten. 

Op onze jaarlijkse vergadering van de ijsclub, maandag 27 november aanstaande, komt Johan Hoogland (rayonhoofd Sneek van De Vereniging De Friesche Elf Steden) vertellen wat er allemaal gebeurt wanneer het eindelijk zover is. Wanneer woorden in de strekking van “it giet oan” zullen klinken.

Super leuk en interessant en Johan heeft zeker een positief verhaal want er blijft hoop!! Komt u ook 27 november om 20.00 uur in Café De Buorren in Uitwellingerga? Het belooft een gezellige avond te worden.

Robert Terpstra
Voorzitter IIsclub 'Rept U'


Fotocredits GrootSneek: fanatieke schaatsers waaronder de voorzitter van IIsclub 'Rept U' (2de van rechts).advertentie