2021-02-15 10:45:37
maandag 15 februari 2021

Eric Jongsma trotse nummer twee van Heel Holand Bakt

Krekt net! Na een spannende ontknoping van Heel Holland Bakt moest Eric Jongsma genoegen nemen met de gedeelde tweede plek. Eric kwam in de finale voortvarend uit de startblokken. Zijn gebakje met (koepel)dakje, een lastige technische opdracht, werd als beste door de jury beoordeeld.

Voor de laatste beslissende opdracht kregen de drie finalisten maar liefst 8 uur de tijd, verdeeld over twee dagen. En deze opdracht loog er niet om: Het creëren van een eigen gebakskraam met een spiegeltaartje, acht luxe eclairs, twaalf hartige koekjes, een showstuk van nougatine, acht bladerdeeggebakjes en vijftien petite crèmekoekjes. 

De gebakskramen zagen er indrukwekkend uit. De eyecatcher van Eric, een luchtballon met een mand van nougatine, was volgens de jury 'een knap stukje design', en zijn kaaskoekjes van 'Riperkriter tsiis' onweerstaanbaar. 

Toch kwam de gebakskraam van medefinaliste Elisabeth als beste uit de verf en zij werd ook overall tot de beste thuisbakker 2021 uitgeroepen. Eric en derde finalist Thijs konden daar goed mee leven. 'Een terechte winnaar!' En Eric, samen met Thijs, een zeer trotse nummer twee! En daar kunnen wij ook uitstekend mee leven, nog nagenietend van 8 prachtige en spannende tv-uitzendingen.

Even mag Eric zich nu BN'er wanen. Vanochtend was onze dorpsgenoot al te horen bij Omrop Fryslân en Radio 2 en de Leeuwarder Courant komt langs voor een interview. De finale van Heel Holland Bakt trok gisteravond 3.8 miljoen kijkers en de thuisbakkers zijn woensdag nog te zien in het tv-programma Doorbakken.

(foto: Omroep Max)

Ferslach Omrop Fryslân 


advertentie