2023-11-16 19:52:10
donderdag 16 november 2023

Verkeerssituatie brug Uitwellingerga aangepast

Op dinsdag 14 november is de verkeerssituatie op de brug bij Uitwellingerga aangepast. Uit inspecties is gebleken dat de staat van de brug in de Nije Dyk sneller achteruit gaat dan voorzien.

Dit heeft naast de leeftijd van de brug (1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel. Om de veiligheid van de (vaar)weggebruikers te garanderen is in overleg met de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren en de provincie Fryslân de situatie op de brug aangepast. De rijstrook is verplaatst naar het midden van de weg. Daarnaast is de maximale breedte voor voertuigen op het beweegbare deel van de brug aangepast tot 3,5 meter. Ook wordt er een gewichtsbeperking van 50 ton ingesteld. De verkeerslichten en snelheidsbeperking blijven van kracht.

Rijkswaterstaat inspecteert de brug dagelijks om de situatie goed in de gaten en veilig te houden voor alle gebruikers. Om te werken naar een oplossing voor de ontstane situatie wordt er op dinsdag 21 november een extra inspectie aan de onderkant van de brug uitgevoerd, waarbij bekeken wordt of mogelijk direct een aantal versterkingsmaatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Bron: Rijkswaterstaat 


advertentie