2021-11-20 12:28:31
zaterdag 20 november 2021

Bij dagbesteding Beleef smullen ze ‘over de grens’

Afgelopen week kregen de gasten van dagbesteding Beleef aan de Tsjerkebuorren een feestmaal van buitenlandse komaf voorgeschoteld. Ze werden getrakteerd op Irakese en Italiaanse lekkernijen.

Stagiaire Mahnaz en huisvriend Vincent houden beide van kokkerellen en zij wilden graag iets voor de gasten doen. Mahnaz, die de opleiding Maatschappelijke Zorg volgt, maakte een overheerlijk rijst met kip-gerecht, genaamd ‘Shevid polo met khorak morg’. 

Ook Vincent leefde zich uit op zijn kookkunsten door een Italiaanse maaltijd voor te bereiden: Tomatensoep Italian met courgette en roomkaas, bruschetta ansjovis met rucola sla en tomaat, en pasta spinazie met serranoham en oesterzwammen in gorgonzola. Uiteraard hielpen de gasten maar al te graag mee met de bereiding van de maaltijden.

Vier jaar Beleef
In januari is het alweer vier jaar geleden dat Engelien Perridon begon met Beleef aan de Tsjerkebuorren. En met succes! Er is veel vraag naar deze vorm van kleinschalige dagbesteding, waarin activiteiten in huiselijke sfeer worden aangeboden. Vanwege de grote belangstelling opende Beleef onlangs ook op vrijdag haar deuren. 

Daarbij is Corry Buma in vaste dienst getreden. Corry heeft jarenlange ervaring in de zorg en is bij Beleef eerst als vrijwilligster begonnen. Nu staat ze dus 1 dag in de week, samen met de vrijwilligers, de gasten bij. “We zijn heel blij met haar en met de rest van ons team. We hopen zo alle dagen van de week de gasten een mooie dag te kunnen bezorgen én om zo de mantelzorgers te kunnen ontlasten”, laat Engelien op de website van Beleef weten.


advertentie