2023-09-24 19:32:03
zondag 24 september 2023

Ondanks nederlaag leerzame wedstrijd voor de volleybalmeiden

De eerste wedstrijd van de Top en Twel Meiden B in de hoofdklasse is gespeeld. In de Sneker Sporthal waren de leeftijdsgenoten van VC Sneek zaterdag met 3-1 in sets te sterk. Ondanks de nederlaag kijken de meiden terug op een goede en leerzame wedstrijd.

In de eerste set was het duidelijk even wennen en werden de Top en Twel Meiden enigszins overdonderd door de harde ballen van de jonge VC Sneek talenten. De set eindigde in 25-13 in het voordeel van Sneek. De tweede en derde set kwam Top en Twel al veel beter in het spel. Met standen van tweemaal 25-21 werd er behoorlijk wat weerstand geboden tegen de geoliede machine uit Sneek.

In de vierde set kwamen de meiden op stoom en ze scoorden meteen mooie punten. De spanning viel weg en het plezier was er weer. De voorsprong hebben ze in deze set niet meer weggegeven en het werd een verdiende winst van 17-25.  Met de eindstand van 3-1 voor VC Sneek was het, ondanks de nederlaag, een prima debuut voor Top en Twel MB1 in de hoofdklasse. Over twee weken, op 7 oktober om 9.00 uur, is de return in it Harspit.