2024-02-08 12:26:25
donderdag 8 februari 2024

Johannestsjerke de hele maand maart op Omrop Fryslân

Al sinds jaren verzorgt Omrop Fryslân elke zondag een uitzending van een kerkdienst vanuit een van de kerken in onze provincie. In eerste instantie waren dat uitzendingen uit vooral de grotere kerken, maar nu komen ook de kerken in wat kleinere kernen aan de beurt. Zo is onze eigen Johannestsjerke in Oppenhuizen de hele volgende maand (maart) uitgekozen tot ‘Tsjerke fan de moanne’ voor de uitzendingen van kerkdiensten op Omrop Fryslân. De voorbereidingen zijn in volle gang.

 

Van de kerkgangers wordt medewerking gevraagd.

De diensten worden vanaf 10.00 uur live uitgezonden via Omrop Fryslân, maar de kerkgangers worden gevraagd om uiterlijk 9.45 uur aanwezig te zijn in de kerk.
Om 9.45 uur zullen de mededelingen worden gedaan die betrekking hebben op onze gemeente en onze gemeenteleden; deze mededelingen worden niet uitgezonden.

Om klokslag 10.00 uur start de uitzending met een kort orgelspel gevolgd door het welkom en algemene mededelingen (bijv. over medewerkers aan de dienst) door de ambtsdrager van dienst.
Daarna vervolgen we de dienst. De dienst wordt afgesloten met de Zegen. Daarna gaat iedereen weer zitten en volgt nog een kort orgelspel tot 11.00 uur en dan stopt de uitzending.
Zodra we ‘uit de lucht’ zijn krijgen we een seintje van de regisseur dat de uitzending afgelopen is en kunnen we aan de koffie/thee.

Wat voor u/jullie dus van belang is om op tijd, uiterlijk 9.45 uur, op uw plekje in de kerk te zitten.
We hopen er met elkaar hele mooie diensten van te maken.

NB. de zondagse kerkdiensten worden dus niet via ons eigen YouTube kanaal uitgezonden. De kerkdiensten van de paascyclus, op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag kun je wel volgen via ons eigen 'Erediensten Top & Twel" kanaal op YouTube. Die komen niet op de Friese televisie. 


advertentie