2024-03-29 20:16:18
vrijdag 29 maart 2024

Gymtrainer Johan Kuiper vierde deze week zijn tachtigste verjaardag

Aan stoppen denkt gymtrainer Johan Kuiper uit Witmarsum nog niet, al beginnen de jaartjes nu wel wat te tellen. Deze week vierde de krasse trainer zijn tachtigste verjaardag. Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht zette de jarige in de bloemetjes en zij hopen dat ze nog lang van de diensten van Johan gebruik kunnen maken.

Johan Kuiper geeft in Top en Twel les aan drie groepen. Op maandagochtend aan een vrouwengroep en op vrijdagochtend aan een vrouwen- en een mannengroep. "Wel hoofdzakelijk aan ouderen, maar juist voor ouderen is het erg belangrijk om in beweging te blijven", zegt Johan. "Niet alleen om fit te blijven, maar ook voor een goede balans en coördinatie." Hij kan er zelf inmiddels over meepraten. 

Volgens de gymnasten zijn de lessen van Johan erg gevarieerd en daardoor blijft het leuk. Geen les is hetzelfde en de meesten komen dan ook trouw. Daarbij staat plezier voorop. Vorig jaar richtte Johan nog mannengym op bij Vlugheid en Kracht. "We hebben al een mooie groep van zes leden, maar er kunnen meer bij."


advertentie