2022-01-16 12:53:36
zondag 16 januari 2022

It giet NET oan!

Het jubileumfeest van ijsclub ‘Rept U’ gaat NIET door. Aanstaande zaterdag 22 januari zou het 150 jarig bestaan gevierd worden met muziek, gezelligheid en de verhalen van Erik Hulzebosch. Maar helaas zijn de aangekondigde versoepelingen van het kabinet niet ‘vrij’ genoeg om dit door te kunnen laten gaan.

Voorzitter Robert Terpstra: “deze mijlpaal willen we graag met onze leden vieren, maar we hebben het nu al meerdere keren moeten verplaatsen. Het is niet anders. Hopelijk krijgen we deze winter natuurijs, dat zou veel goed maken.”


Veel schaatsplezier zien we deze maand ook in de media. De laatste Elfstedentocht was 25 jaar geleden en er werden al vele artikelen en tv-programma’s aan gewijd. De ijsclub is benieuwd of het schaatsbloed in Top & Twel bij dat soort beelden ook sneller gaat stromen. Bestuurslid Afke Kuindersma: “als ijsclub willen we graag in contact komen met dorpsgenoten en/of ijsclubleden die het kruisje behaald hebben door langs die Friese 11 steden te hebben geschaatst. We zijn benieuwd hoeveel dat er zijn.” Andere mooie verhalen of anekdotes rondom de ‘Tocht der tochten’ zijn uiteraard ook welkom. Eenieder kan zich aanmelden of mag iemand opgeven waarvan bekend is dat die de tocht heeft geschaatst. Niemand mag ontbreken op de lijst van onze dorpshelden!

Bel, mail of app naar Monica Jorna op 06-52667716 of reptu@topentwelonline.nladvertentie