2023-06-23 14:50:27
vrijdag 23 juni 2023

ZOU Zeilweekend: Meer dan 100 zeilers gaan het water op!

Voor de ZOU-wedstrijden dit weekend op de Brekken hebben zich het maximale aantal van 52 zeilduo's opgegeven. Dit maximum werd in de loop van vorige week al bereikt en daarmee was de inschrijving al vroegtijdig gesloten. Dit betekent dat meer dan honderd zeilers het water opgaan en zaterdag met elkaar de strijd aan binden voor een plek in de finalepoules. Zondag worden de finales gezeild.

De Zeilvereniging Oppenhuizen-Uitwellingerga (Z.O.U.) is opgericht in 1924 en bestaat dus bijna 100 jaar. Wat zullen de ZOU-bestuurders van het eerste uur het prachtig hebben gevonden dat het zeilen in Top en Twel nog steeds zo ongekend populair is. 

Het huidige bestuur is erin geslaagd de zeilwedstrijden laagdrempelig en toegankelijk te houden voor iedereen. Ervaren of minder ervaren; iedereen mag meedoen en is tijdens het ZOU-zeilen gelijk. Maar het blijft wel wedstrijdzeilen, dus zit er ook gewoon een stuk competitie bij en zijn er prijzen voor de eer te verdienen. Alles bij elkaar is deze formule misschien wel de kracht van dit evenement.

Daar hoort uiteraard ook een stukje sfeer en gezelligheid bij met de barbecue die niet kan ontbreken. Bovendien zijn de wedstrijden prima te volgen vanaf het ponton aan het eind van ZOU-steiger, te bereiken via de Westpolder. Aan de zomerse omstandigheden kan het niet liggen en hopelijk zorgt de wind ervoor dat de wedstrijdcommissie een mooie wedstrijdbaan in het water van de Brekken kan neerleggen.

Laatste update
Voor de laatste updates en indelingen kunnen de deelnemers de volgende pagina nog even checken: ZOU Poule Indeling 2023


Geplaatst door: Z.O.U.

advertentie