2024-05-25 16:29:05
zaterdag 25 mei 2024

Waarom is het plein voor MFC It Harspit sinds kort rookvrij? 

Omdat ik vind dat de kinderen die naar de BSO gaan (ingang BSO zit namelijk naast de hoofdingang van het MFC), de volleyballende jeugd, eigenlijk alle bezoekers van It Harspit, het recht hebben op een rookvrije omgeving. Dat betekent dat we bij It Harspit niet geconfronteerd worden met mensen die roken of dat we ongewenst rook hoeven in te ademen. Daarnaast geven de peuken op de grond een rommelige indruk voor iedereen die ons mooie dorpshuis bezoekt.  

Ik vind het dan ook minimaal mijn plicht - onze plicht - om ons hier maximaal voor in te zetten en hieraan mee te werken. Eigenlijk vind ik de tekst op de borden ‘dit terrein is rookvrij’ niet verstrekkend genoeg. Het liefst zou ik de hele omgeving rookvrij willen hebben, dus ook het gedeelte naast het plein, de parkeerterreinen en het aangrenzende speelterrein. 

Ik heb echt de overtuiging dat het rookvrije beleid een bijdrage gaat leveren aan het uiteindelijk doel; een rookvrije generatie in 2040.  Immers .…. 20 jaar geleden rookten we gewoon nog op kantoor, in cafés/restaurants en in openbare ruimtes. Mijn leraar Natuurkunde stond vroeger voor de klas gewoon een sigaretje te roken. Dit kun je je nu niet meer voorstellen. Het kan dus echt, veranderen binnen een aantal decennia! Gedrag beïnvloedt gedrag. 

Geert Kazemier, beheerder MFC It Harspit


MFC It Harspit is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award Fryslân. Wij vinden dat ons dorpshuis deze award verdiend. Jij ook? 

Breng dan nu je stem uit op Rookvrije Generatie Award Fryslân - GGD Fryslân (ggdfryslan.nl)


Geplaatst door: MFC It Harspit

advertentie